fbpx

Kerk van Zaffelare – virtuele rondleiding

september 19, 2017
jadepin

Onlangs brachten we een bezoek aan de kerk van Zaffelare met haar imposante glasramen van het atelier van Gustave Ladon. Dit klein maar gezellig dorp situeert zich in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en is een deelgemeente van Lochristi.

De imposante neogotische Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter parochiekerk maakt deel uit van het Belgische bouwkundig erfgoed. Wij vonden dit dan ook een mooie opportuniteit om dit kunstwerk vast te leggen in een 360° virtuele rondleiding voor al wie eens rustig wil rondkijken op deze mooie plaats.

Om de virtuele rondleiding te realiseren, kozen we voor een zogenaamde “hybride” oplossing. Daarbij maakten we een aantal hoge resolutie foto’s van de meest kenmerkende plaatsen in de kerk. Vervolgens maakten we nog een groot aantal medium resolutie foto’s om de tour te vervolledigen. Tenslotte werden ook detail foto’s van de vele prachtige schilderijen genomen en geïntegreerd in de tour.

Gustave Ladon glasramen

Neem vooral eens even de tijd om de zeer mooie glasramen van Gustave Ladon te aanschouwen. Deze bekende glazenier, afkomstig uit Gent, verfraaide de kerk met niet minder dan vijftien imposante glasramen. In 1901 plaatste men een eerste reeks van zeven glasramen. In 1903-1904 werden de oude zijkoren geopend voor de aanbouw van twee nieuwe apsissen. Daarin werden vervolgens in 1905-1906 een tweede reeks van acht glasramen geplaatst uit het atelier Ladon.

Zaffelare Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter kerk met glasramen van Gustave Ladon

Het resultaat van onze virtuele rondleiding kan je alvast hieronder bekijken. Klik op de afbeelding hieronder om de rondleiding te starten.

virtuele rondleiding kerk Zaffelare

Nuttige referenties

Hieronder geven we alvast enkele nuttige referenties waar je meer achtergrondinformatie kunt terugvinden.

Vlaanderen onroerend erfgoed: Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter parochiekerk
Vlaanderen onroerend erfgoed: G. Ladon
Wikipedia: G. Ladon

Bent u ook op zoek naar creatieve mogelijkheden om uw verhaal of gebeurtenis in beeld te brengen ? Misschien met een virtuele rondleiding of zelfs 360 graden video ? Wij bieden alvast onderstaande mogelijkheden aan.
Ontdek hier meer over ons divers aanbod:
Virtuele rondleidingen
Professionele 360 graden video