fbpx

Uw bedrijf online promoten met een virtueel bezoek

november 22, 2019
jadepin

Je bent het misschien al wel eens ergens tegengekomen: een virtuele tour, virtuele rondleiding of virtueel bezoek. Maar wat betekent dit nu eigenlijk concreet en hoe kan het jou helpen om uw bedrijf online te promoten ?

bedrijf online promoten

Wat is het ?

Een virtuele rondleiding, virtuele tour of virtueel bezoek zijn in wezen allemaal hetzelfde. In essentie is het een verzameling punten of plaatsen binnen één of meerdere locaties. Elk punt wordt daarbij in alle mogelijke richtingen digitaal vastgelegd met bepaalde technieken. Doorgaans gebeurt dit met klassieke fotografische technieken, maar er zijn ook alternatieven mogelijk zoals laserscanning.

Het digitaal vastgelegde materiaal dient vervolgens nog verwerkt te worden tot een zogenaamde virtuele rondleiding. Daarbij zal een bezoeker in staat zijn om elk individueel vastgelegd punt te gaan bekijken in alle mogelijke richtingen, 360 graden rondom rond.

Omdat de bezoeker volledig rond, boven en onder kan kijken, biedt dit een zeer rijke visuele ervaring, meer nog dan een klassieke foto waarbij de beeldhoek beperkt en vastgelegd is.

Hét meest bekende voorbeeld hiervan is Google Street View, waarbij ontelbare punten in het straatbeeld zijn vastgelegd. Een gebruiker kan deze vervolgens bekijken vanuit de browser of mobiele applicatie.

Heb ik een virtual reality bril nodig om een virtuele rondleiding te bekijken ?

Neen, doorgaans niet. Er bestaan tal van klassieke toepassingen, waarbij een gebruiker/bezoeker de virtuele rondleiding kan bekijken met zijn desktop-pc, tablet of mobiele telefoon.
Op de desktop-pc zal de kijk-interactie gebeuren door middel van muis en/of keyboard. Tablets en mobiele telefoons kunnen dan meestal gedraaid worden om het effect te verkrijgen dat men rondkijkt op een bepaald punt.

Hieronder kan je alvast even rondkijken in dit kleine voorbeeld.

Hoe kan een virtuele rondleiding helpen bij de online promotie van mijn bedrijf ?

Virtuele rondleidingen bieden uw online bezoekers de gelegenheid om uw bedrijf virtueel te bezoeken. Dit betekent dat ze zonder fysiek aanwezig te zijn, toch een indruk kunnen krijgen van uw bedrijf. Zoals de aloude uitdrukking zegt: “een beeld zegt meer dan woorden”. In een virtuele rondleiding worden er zelfs beelden gepresenteerd die in alle richtingen te bekijken zijn. Kortom, beelden die nog veel meer betekenis en inhoud geven aan de boodschap die je zelf wil overbrengen.

Een belangrijk voordeel hierbij is dat in tegenstelling tot uw traditionele openingsuren, een virtuele rondleiding steeds toegankelijk is voor bezoekers, 24u/24u, 7 dagen op 7. Kortom, bezoekers kunnen ten allen tijde virtueel op bezoek komen en zijn daarbij niet beperkt niet beperkt door externe factoren zoals openingsuren, beschikbaarheid, bereikbaarheid etc.

Conclusie

Een virtuele rondleiding is écht een ondersteunend middel om uw bedrijf online te promoten. Daarbij kunnen bezoekers een eerste maar zeer visuele indruk krijgen van waar jouw bedrijf voor staat. Bovendien kan je de rondleiding interactief laten maken of integreren met je website of webshop. Daardoor vergroot je zo de kans voor jouw bezoekers dat zij onder de indruk raken van wat jij hen te bieden hebt.

Wil jij ook meer weten hoe jij jouw zaak online kunt promoten met een virtuele rondleiding ? Neem dan snel even contact op en wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Meer informatie aanvragen

U zoekt een professionele partner om uw idee of project te realiseren ? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder.