fbpx

Professionele 360 graden video

Krachtige 360 graden videos

Een professionele 360 graden video vertelt uw verhaal, krachtig en veelzeggend. Net zoals bij een 360 graden foto kan je bij een 360 graden video in alle richtingen rondkijken. Daarbij ervaar je een sterkere belevenis van het gepresenteerde geheel, alsof je er zelf bij was.

Het grote verschil met een foto is uiteraard de hele dynamiek van bewegende beelden, wat de ervaring nog een stuk rijker en realistischer maakt.

En laten we uiteraard ook niet de audio vergeten, want ook dat hoort erbij: 360 graden spatial audio verwerkt in video maakt dat ook geluiden worden beleefd alsof ze van alle kanten komen, afhankelijk van de richting die je op dat moment bekijkt.

360 graden professionele video
360 graden spatial audio

Beleef het waarheidsgetrouw

Op dergelijke manier kan een 360 graden video, liefst mét 360 graden spatial audio, zeer goed gebruikt worden om het verhaal van uw bedrijf of product te vertellen. De kijker wordt hierbij op een virtuele manier nauw betrokken bij het verhaal dat wordt gebracht en zal een grotere verbondenheid voelen met wat de video probeert over te brengen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat 360 graden videos maar liefst tot 30% meer herbekeken worden dan traditionele video’s. Daarenboven zorgen ze eveneens voor een hogere conversie in vergelijking met gewone video’s. Reden te meer dus om dergelijke mogelijkheden in te zetten ter promotie van uw activiteiten.

Toepassingen van 360° video

Enkele mooie voorbeelden van een 360 graden kijkje binnen een bedrijf, zijn de welbekende merken Airbnb en Hugo Boss: zij maakten in samenwerking met LinkedIn een 360 graden video om het bedrijf voor te stellen en geven zo een mooie inkijk op de “the workplace”, de mensen, de werksfeer en hoe het er dagdagelijks aan toe gaat.

Video: Working at Airbnb
Video: Working at Hugo Boss

Rekrutering

Dichter bij huis zijn Landbouwgroep Arvesta en bouwgroep Willy Naessens enkele voorbeelden van hoe 360 graden video toepassingen werden ingezet bij jobbeurzen.
Geïnteresseerde sollicitanten werden op dergelijke manier audiovisueel ondergedompeld in de werking van het bedrijf in kwestie en kregen zo een ruime inkijk op de vele dagdagelijkse activiteiten van het bedrijf.

Het volledige artikel kan je hiernaast lezen.

Engagement

Het welbekende IKEA liet een 360 graden VR video maken ter ondersteuning van hun HR activiteiten, met de bedoeling personeel te informeren, inspireren en engageren. Een behind-the-scenes filmpje kan je hiernaast bekijken.

In Bosnia en Herzegovina werd de aanleg van een snelweg gedocumenteerd aan de hand van 360 graden drone video beelden. De indrukwekkende documentaire neemt de kijker mee naar de werf en brengt alzo een spectaculair beeld van de vele werkzaamheden en uitdagingen die dergelijk omvangrijk project met zich meebrengen.

Ontdek indrukwekkende reisbestemmingen en plaatsen zonder één voet buitenshuis te verplaatsen en dompel je onder in 360 graden beelden en geluiden die je zullen verbluffen.
Wij geven je hiernaast alvast een voorsmaakje in de vorm van een virtuele ontdekkingsreis doorheen Abu Dhabi.

Veelgestelde vragen

Resolutie / kwaliteit
In welke resolutie kan de video aangeleverd worden ?

Wij kunnen tot 8K resoluties aanleveren voor die projecten die nood hebben aan dergelijke hoge resoluties. (bv. verwerking in 3D renders) Voor gebruik op Youtube of Facebook is een lagere resolutie beter geschikt en wordt er doorgaans aangeleverd in 6K, 5.7K of 4K.

Distributie
Heb ik speciale apparatuur nodig om een 360° video te bekijken ?

Normaal gezien niet, een 360 graden video kan vanuit diverse kanalen op een klassieke PC, tablet of GSM bekeken worden. De enige grote uitzondering is wanneer de distributie bedoeld is voor VR headsets, dan is de VR headset vanzelfsprekend de benodigde apparatuur.

Social media
Via welke social media kanalen kan mijn video verspreid of bekeken worden ?

Diverse social media kanalen ondersteunen vandaag reeds 360 graden video’s, al heeft elk kanaal wel zijn eigen kenmerken en/of beperkingen. De meest courante social media kanalen zijn ondermeer: Youtube, Vimeo, Facebook. Tenslotte kunnen 360 graden videos ook nog steeds op de eigen website of intranets worden geplaatst.

Kan ik een 360 graden video posten op Instagram ?

Niet in de échte vorm van een 360 graden video. Er bestaat echter een alternatieve benadering waarbij een 360 graden video wordt gebruikt als basis voor de creatie van een klassieke video. Door een beperkte beeldhoek van de oorspronkelijke 360 graden video weer te geven en deze te laten variëren over een bepaalde hoek, ontstaat het effect dat de kijker toch een inkijk krijgt in een groot stuk van het 360 graden omspannende geheel. Deze techniek heet reframing. Het nadeel is dat de kijker geen interactie kan hebben aangezien de beeldhoek en het variëren van de beeldhoek wordt bepaald tijdens productie van de klassieke video. Het voordeel is wel dat op dergelijke wijze een 360 graden video kan gebruikt worden om een afgeleide video te maken. Deze afgeleide video kan dan gebruikt worden op die kanalen die niet geschikt zijn voor 360 graden media.

Andere toepassingsvormen
Wat is het verschil tussen 2D en 3D 360 graden video’s ?

2D beelden hebben geen dieptezicht, terwijl 3D beelden dit wel hebben. Het grote verschil bij 3D tov 2D is dat de belevenis nog sterker wordt uitgedrukt omwille van het toegevoegde dieptezicht. Daar staat tegenover dat 3D beelden doorgaans enkel zin hebben wanneer ze worden bekeken mbv een 3D/VR bril. Distributie van 3D beelden op Facebook of Youtube hebben doorgaans dan ook weinig zin gezien de overgrote meerderheid van het publiek niet zal beschikken over een 3D bril of VR headset.

Kunnen er ook 360 graden beelden vanuit de lucht worden genomen ?

Ja, wijzelf zijn een gecertifieerde drone operator en kunnen drone vluchten uitvoeren.

Kunnen er ook 360 graden virtuele rondleidingen worden gemaakt ?

Ja. Virtuele rondleidingen worden echter gemaakt op basis van 360 graden foto’s ipv video. Ontdek alvast hier meer informatie over onze VR tour oplossingen.

Offerte aanvragen

U zoekt een professionele partner om uw idee of project te realiseren ? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder.
Eerder interesse in een 360 graden virtuele rondleiding ? Geen nood, ontdek hier onze VR tour oplossingen