fbpx

Virtuele rondleiding

Waarom een virtuele rondleiding

Een virtuele rondleiding van uw zaak of onderneming biedt alleen maar vele voordelen. Een beeld in alle richtingen spreekt immers nog meer tot de verbeelding dan een gewoon beeld. En net zoals bij een klassieke website, kunnen er allerlei interactieve elementen worden toegevoegd om de bezoeker te begeleiden naar de informatie waarin hij of zij geïnteresseerd is.
Hieronder geven we alvast 10 goede redenen waarom u er alle baat bij heeft om een virtuele rondleiding van uw zaak te realiseren.

10 goede redenen voor een virtuele rondleiding

  • 24u/24u, 7d op 7d steeds toegankelijk
  • Zeer uitgebreide levendige beeldinformatie voor de bezoeker, wat voor een sterke indruk zorgt
  • Diverse mogelijkheden om context toe te voegen aan beelden: algemene achtergrondinformatie, productinformatie, links naar uw webshop enz. zijn slechts een greep uit de mogelijkheden.
  • Tijdsbesparingen: in het nieuwe ‘normaal’ kunnen bepaalde afspraken perfect vanop afstand worden gehouden, daarbij ondersteund met relevant 360 graden beeldmateriaal.
  • Een virtuele rondleiding geeft een eerste indruk van uw zaak en kan daarom drempelverlagend werken om uw zaak alsnog fysiek te komen bezoeken.
  • Virtuele rondleidingen zijn bekender geworden bij het grote publiek en genereren daarom meer website interacties.
  • Virtuele rondleidingen zijn uitgegroeid tot een krachtige marketingtool om uw merk, product of dienst nog beter in de kijker te zetten.
  • Virtuele rondleiding analytics kunnen ingezet worden om te peilen naar de interesses van uw bezoekers.
  • Virtuele rondleidingen kunnen bijproducten genereren in de vorm van 360 graden foto’s of korte video impressies. Deze kunnen op hun beurt gebruikt worden binnen uw social media marketing, bv. als teaser.
  • Een virtuele rondleiding is vandaag de dag een verlengstuk van uw klassieke website en zorgt voor een betere online vertegenwoordiging van uw merk. Dit kan uiteindelijk het verschil maken met uw concurrent die er nog geen heeft.

Een krachtig voorbeeld

Wandel even virtueel mee in de gebouwen van Sint-Jozefscollege Aarschot – Schaluin 2de 3de graad, éen van onze recente projecten, en ontdek meteen de meerwaarde van diverse interactieve elementen zoals ondermeer foto, video, pdf’s en drone luchtbeelden.

Virtuele rondleiding SJCA Schaluin Aarschot

Onze Virtuele Rondleiding oplossing

Unieke oplossing op maat

Onze oplossing voor een virtuele rondleiding bestaat uit een uitwerking van professioneel gemaakte 360 graden foto’s, verwerkt en samengeknoopt tot een passend logisch geheel zodat de bezoeker eenvoudig doorheen de plaatsen kan navigeren.
Daarnaast kan de uitwerking worden aangevuld met vele optionele extra’s zoals een passend navigatiemenu, interactiepunten (foto,video, pdf, enz.) en veel meer.
Het uiteindelijke resultaat vormt een web toepassing die kan gebruikt worden op zowel klassieke PC’s (of MAC), tablets en smartphones.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog aangeschreven. Wij streven er dan ook naar om onze beelden zo goed mogelijk af te werken vooraleer ze verder gebruikt worden voor de opbouw van de virtual tour. Dit houdt ondermeer in het aanbrengen van de juiste kleurcorrecties, horizon correcties, wegwerken van het fotostatief en reconstructie zicht naar beneden, blurren van gevoelige informatie (bv. gezichten, nummerplaten) enz. De afgewerkte foto’s zullen dan ook een superieure kwaliteit bieden met een breed dynamisch bereik (HDR) en haarscherpe details, perfect bruikbaar om goed te kunnen inzoomen.

Kenmerken

Elke virtuele rondleiding is uniek in zijn soort, maar in praktijk onderscheiden we toch 3 soorten, namelijk de basisuitvoering, de uitvoering met extra klassieke opties zoals ondermeer interactiepunten en tenslotte de zeer uitgebreide uitvoering met veel extra opties en mogelijke afgeleide producten. Hieronder geven we alvast een overzicht van de diverse mogelijkheden en opties die kunnen voorzien worden.

Basisuitvoering

146MP
17500px x 8750 px

High dynamic range
5 belichtingen

Uw kleuren
Uw logo’s

Navigatiemenu op uw maat

Standaard opties
Geavanceerde opties

(1) Drone beelden dienen uitgevoerd te worden conform de huidige Europese regelgeving. De gewenste lokatie en/of tijdstip van uitvoering zijn meebepalend voor eventuele restricties of extra kosten die van toepassing kunnen zijn.
(2) Geavanceerde analytics zijn enkel mogelijk indien de virtuele rondleiding expliciet op een speciaal daartoe voorziene plaats in de cloud wordt gehost.
(3) De uitwerking op Google Streetview dient apart te worden gerealiseerd en is gelimiteerd in mogelijkheden naar eventuele interacties.

Alleen maar voordelen

Krachtige online marketing

Met 360 graden beelden haal je meteen een zeer krachtige marketing tool in huis. Op zich is een virtuele rondleiding al een sterk visueel uithangbord naar potentiële klanten toe. Maar je kan zelfs nog een stapje verdergaan. Een virtuele rondleiding kan immers nog uitgebreid worden met een interactief spelconcept, waarbij de kijker bijvoorbeeld op zoek moet gaan naar verborgen aanwijzingen om een incentive te verkrijgen. Of je kan de virtuele rondleiding ook integreren met een stukje video met uitleg over producten en dergelijke meer. Kortom, voldoende uitgebreide mogelijkheden die absoluut een meerwaarde kunnen betekenen voor uw online marketing strategie.

Betrokkenheid

De gedetailleerde visuele informatie van uw zaak of producten die door virtuele rondleidingen worden weergegeven, zorgt ervoor dat uw klanten of prospecten langer op uw website blijven kijken en zorgen uiteraard voor een betere betrokkenheid wat u alleen maar ten goede zal komen. Bovendien kunnen ook bezoekers die misschien niet direct vertrouwd zijn met uw aanbod toch een kijkje komen nemen zonder daarvoor fysiek ter plaatse te komen en kunnen zo mogelijks ontdekken dat wat zij zoeken misschien ook bij u terug te vinden is.

Tijdsbesparing

Naast het visuele meeslepende effect van een virtuele rondleiding, kan het voor bepaalde doelgroepen ook een tijdsbesparend aspect hebben. Denk daarbij aan de vastgoedmakelaar die zijn prospecten eerst een virtuele rondleiding laat maken doorheen een pand om een eerste indruk te krijgen. Hij moet daarbij niet ter plaatse gaan en wint zo kostbare tijd.

24/24u 7/7d

Het web heeft geen sluitingsuren, met als gevolg dat uw bezoeker steeds een kijkje kan komen nemen via uw virtuele rondleiding, zodat hij dit op elk moment van de dag kan komen doen zonder afhankelijk te moeten zijn van openingsuren, beschikbaarheden etc. De klant kan op dergelijke eenvoudige wijze kennis maken met uw laatste nieuwe producten of collecties wanneer het hem best past.

Vindbaarheid

Verhoog uw vindbaarheid in zoekresultaten door uw virtuele rondleiding te integreren met de diensten van Google zoals Google My Business, Google Maps en Google Street View. Uw 360° rondleiding en uiteraard uw daaraan verbonden zaak, producten of diensten, wordt daardoor niet alleen toegankelijk vanuit uw eigen website, maar bovendien ook vanuit de verschillende Google diensten zelf.

Doelgroepen

De toepassingen van 360° virtuele rondleidingen zijn heel divers en kunnen zowat overal worden toegepast. De volgende voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Offerte aanvragen

U zoekt een professionele partner om uw idee of project te realiseren ? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder.
Eerder interesse in een 360 graden video ? Geen nood, ontdek hier onze 360 graden video oplossingen