fbpx

Virtuele rondleiding

Waarom een virtuele rondleiding

Een virtuele rondleiding van uw zaak of onderneming biedt alleen maar vele voordelen. Een beeld in alle richtingen spreekt immers nog meer tot de verbeelding dan een gewoon beeld. Hieronder geven we alvast 10 goede redenen waarom een virtuele rondleiding u voordelen kan opleveren.

10 goede redenen voor een virtuele rondleiding

 • Met behulp van een virtuele rondleiding kan steeds een bezoek worden gebracht aan uw zaak
 • Uw klanten of prospecten kunnen van dichtbij in detail kennis maken met uw producten of nieuwste collecties
 • Uw merk, diensten en producten worden virtueel geëtaleerd
 • Prospecten en klanten worden meegesleept in uw verhaal
 • Betrokkenheid met uw klanten kan zo verhoogd worden
 • Bezoekers blijven langer op uw website vertoeven
 • De drempel naar uw zaak wordt gevoelig verlaagd
 • Een virtuele rondleiding kan het verschil maken met uw concurrenten
 • Uw vindbaarheid bij Google kan worden vergroot dmv een integratie met Google My Business en Google Street View
 • Met een virtueel bezoekje moet niet ter plaatse worden gegaan en kan er tijd worden bespaard

Met virtuele rondleidingen kan u bijgevolg uw bezoeker volledig 360° links, rechts, boven en onder laten meekijken en meegenieten van wat u het belangrijkste vindt van uw zaak, diensten of producten om in de kijker te zetten.
Daarbij stopt het niet: de gemaakte 360 graden beelden die de basis vormden voor de virtuele rondleidingen kunnen bovendien verder hergebruikt worden om afgeleid beeldmateriaal te creëren dat bijvoorbeeld kan gebruikt worden op allerlei social media kanalen zoals facebook of instagram.
Enkele voorbeelden:

Virtuele rondleidingen als korte instagram video
Een welgekozen 360 graden foto die u op facebook post

Alleen maar voordelen

Krachtige online marketing

Met 360 graden beelden haal je meteen een zeer krachtige marketing tool in huis. Op zich is een virtuele rondleiding al een sterk visueel uithangbord naar potentiële klanten toe. Maar je kan zelfs nog een stapje verdergaan. Een virtuele rondleiding kan immers nog uitgebreid worden met een interactief spelconcept, waarbij de kijker bijvoorbeeld op zoek moet gaan naar verborgen aanwijzingen om een incentive te verkrijgen. Of je kan de virtuele rondleiding ook integreren met een stukje video met uitleg over producten en dergelijke meer. Kortom, voldoende uitgebreide mogelijkheden die absoluut een meerwaarde kunnen betekenen voor uw online marketing strategie.

Betrokkenheid

De gedetailleerde visuele informatie van uw zaak of producten die door virtuele rondleidingen worden weergegeven, zorgt ervoor dat uw klanten of prospecten langer op uw website blijven kijken en zorgen uiteraard voor een betere betrokkenheid wat u alleen maar ten goede zal komen. Bovendien kunnen ook bezoekers die misschien niet direct vertrouwd zijn met uw aanbod toch een kijkje komen nemen zonder daarvoor fysiek ter plaatse te komen en kunnen zo mogelijks ontdekken dat wat zij zoeken misschien ook bij u terug te vinden is.

Tijdsbesparing

Naast het visuele meeslepende effect van een virtuele rondleiding, kan het voor bepaalde doelgroepen ook een tijdsbesparend aspect hebben. Denk daarbij aan de vastgoedmakelaar die zijn prospecten eerst een virtuele rondleiding laat maken doorheen een pand om een eerste indruk te krijgen. Hij moet daarbij niet ter plaatse gaan en wint zo kostbare tijd.

24/24u 7/7d

Het web heeft geen sluitingsuren, met als gevolg dat uw bezoeker steeds een kijkje kan komen nemen via uw virtuele rondleiding, zodat hij dit op elk moment van de dag kan komen doen zonder afhankelijk te moeten zijn van openingsuren, beschikbaarheden etc. De klant kan op dergelijke eenvoudige wijze kennis maken met uw laatste nieuwe producten of collecties wanneer het hem best past.

Vindbaarheid

Verhoog uw vindbaarheid in zoekresultaten door uw virtuele rondleiding te integreren met de diensten van Google zoals Google My Business, Google Maps en Google Street View. Uw 360° rondleiding en uiteraard uw daaraan verbonden zaak, producten of diensten, wordt daardoor niet alleen toegankelijk vanuit uw eigen website, maar bovendien ook vanuit de verschillende Google diensten zelf.

Doelgroepen

De toepassingen van 360° virtuele rondleidingen zijn heel divers en kunnen zowat overal worden toegepast. De volgende voorbeelden zijn slechts een greep uit de vele mogelijkheden.

Ontdek onze diensten: Premium 360 Virtuele Rondleiding

Verwelkom uw potentiële klanten met een 360° virtuele rondleiding die meteen de toon zet wat betreft kwaliteit en details. Onze premium service is er voor hen die graag de lat wat hoger leggen en het beste van het beste willen tonen.
Met de Premium 360 service bieden wij dan ook de mogelijkheden aan om hieraan tegemoet te komen door gebruik te maken van professionele DSLR camera’s die per vast te leggen locatie een hele reeks opnames zullen maken, telkens onder een andere hoek. Wanneer deze individuele foto’s tenslotte aan elkaar worden geknoopt, resulteert dit in een hoge resolutie panorama foto met superieure kwaliteit.

Een dergelijke werkwijze heeft in vergelijking met het gebruik van goedkopere 360° consumentencamera’s enkele voordelen:

  • Superieure foto kwaliteit
  • Hoge resoluties mogelijk
  • Meer scherpte over het ganse 360° bereik rondom rond
  • Meer inzoomen mogelijk, zonder dat het beeld wazig wordt
virtuele rondleidingen met behulp van 360 graden foto's

360 graden foto van het vernieuwde Droogdokkenpark, Antwerpen

Kortom, een degelijke kwaliteit die uw virtuele bezoekers zal inspireren om verder rond te kijken in uw zaak of onderneming naar wat u hen allemaal te bieden hebt.
Daarnaast biedt deze variant van een virtuele rondleiding nog tal van mogelijkheden om het geheel op maat te maken:

  • Integratie van muziek, videos of fotos
  • Eigen logo’s
  • Social media integratie en sharing
  • Interactieve menu’s
  • Integratie van externe links, bv link naar webshop of artikel in webshop, referentie naar een collectie van uw producten, een menukaart enz. de mogelijkheden zijn eindeloos

Offerte aanvragen

U zoekt een professionele partner om uw idee of project te realiseren ? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen u graag verder.
Eerder interesse in een 360 graden video ? Geen nood, ontdek hier onze 360 graden video oplossingen